Web
Analytics
top of page

Aarde, water, vuur en lucht

In de natuur vind je de elementen aarde, water, vuur en lucht overal terug.

Deze vier natuurelementen zijn verbonden met mekaar en hebben een invloed op mekaar. Denk maar aan bomen, bloemen, gras, bergen, zand, stenen, rivieren, beken, zeeën, de zon, vulkanen, de wind, wolken… Zo zorgen de zon en de regen ervoor dat bomen, planten, gras,... kunnen groeien.

Ook de dieren zijn verbonden met de natuurelementen. Zo zijn er dieren die op of onder de aarde leven, andere die in het water leven en nog andere die in de lucht vliegen.

Tijdens de 4-daagse van 7-10 juli hebben de kinderen ontdekt en ervaren dat de vier natuurelementen een weerspiegeling zijn van hun innerlijke wereld.

Bomen zijn krachtig: ze hebben stevige wortels tot diep in de aarde en ze beschikken over ‘flexibiliteit’. Ze laten hun takken meebewegen met de wind. Bomen kunnen ook goed loslaten. Wanneer het herfst wordt, laten ze hun bladeren los, vol vertrouwen dat er in de lente weer nieuwe blaadjes voor in de plaats komen.

Ons lichaam bestaat uit ongeveer 70% water. Je kan dat vergelijken met een fles die voor driekwart gevuld is. Het water in ons lichaam dient te stromen. Hoe vloeiender het water stroomt, hoe zuiverder/helderder het water en hoe meer evenwicht er is in onze gevoelens/emoties. Dit zuivere water zorgt ervoor dat de wortels van onze boom dieper in de aarde zullen groeien, waardoor onze boom steviger, krachtiger en groter wordt.

Vuur gaat over energie, passie, gedrevenheid, enthousiasme, creativiteit.

Te weinig vuur gaat gepaard met gebrek aan energie en inspiratie. Dan dienen we ons innerlijk vuur opnieuw wakker te maken of aan te wakkeren.

Het innerlijke vuur is bij iedereen aanwezig. Wanneer je het vuur opnieuw in jezelf voelt, vind je meer plezier in wat je doet.

Lucht of wind waait ons toe via een zacht briesje, via een wervelvind of een heuse storm. Wind moedigt ons aan om vooruit te gaan, wind drijft ons zacht maar krachtig, met doelgerichte focus of draaiend, wervelend voort… Wind kan gevoeld worden wanneer het langs ons lichaam heen strijkt… Onze adem geeft ons lichaam zuurstof. Op die manier leeft wind of lucht in ons, wordt het onderdeel van ons, brengt het ons innerlijk in beweging…

Wij zijn de aarde, water, vuur en lucht.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page